T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KINIK - Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi

Haberler

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı kutlu olsun. 

Nis

        Okulumuz "Kariyer Günleri" kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümünde Prof. Dr. Zefer ÖTER, Gastronomi bölümünden Prof. Dr. Melike YILMAZER, Ege Üniversitesi Bergama MYO Turizm İşletmeciliğinden Dr. Emre ATABERK 12. sınıf öğrencilerimize bölümler ve üniversiteleri hakkında bilgi verdiler. Öğleden sonraki bölümde ise Bergama adliyesinde Hakim Ahmet SERTÇELİK, Savcı Abdullah CURA, Adliye katibi Damla KOÇ ve İnfaz koruma memuru Tamer YILMAZ meslekleri hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilerimize bir nevi ışık olmuşlardır. 

         Okulumuza gelip tanıtım ve bilgilendirme yaparak öğrencilerimize katkı sağlayan tüm değerli katılımcılara öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.   

Mrt

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuzdaki öğrencilere "Gençlik Güvenli Gelecek" konulu seminer verilmiştir. Seminerde arkadaş seçmenin önemi, terör örgütlerinin neler yaptığı ve medyanın yönlendirmeleri gibi konular değinilerek öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir. 

Mrt

    18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı okulumuzda kutlandı. Tarih Öğretmenimiz Şahin ÜZÜM'ün hazırladığı 11. sınıf öğrencilerimizin sunduğu program Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşma ve şiirlerin söylenmesi ile tören sona erdi.

    Bizlere bu vatanı emanet eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet oldun.

Mrt

11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz, okulumuz Rehber Öğretmeni Birsen Cansu ÇAKIR gözetiminde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde Üniversite Meslek Bölüm Tanıtım Atölyeleri ve Kariyer Günler etkinliğine katılmıştır. Etkinlik kapsamında lisans ve ön lisans programları meslek ve bölüm tanıtımlarına yönelik eş zamanlı atölye ve panel çalışmaları ve YKS haaırlık içerikli konferanslar gerçekleştirilmiştir.

Ara

Sınıflarımızda, Sivil Savunma ve Afete Hazırlık Kulübü öğrencileri Afet ve Acil Durum çantasının önemi ve çantanın içinde neler olması gerektiğini sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlerine sundu.

Sivil Savunma ve Afete Hazrılık kulübü öğretmenlerimiz Şeyma YILMAZŞIMŞEK ile Nazan AKSUNGUR'a ve  emeği geçen öğrencilerimize KSHSAL ailesi olarak teşekkür ediyoruz. 

ACİL DURUM ÇANTASI NEDİR?

Deprem, sel ya da yangın gibi acil durum ve afetler ile karşılaştığınız zaman, hemen yardım alamayabilirsiniz. Acil durum çantası, ilk 72 saat boyunca hayatınızı idame ettirmeniz için gerekli olan malzemeleri Acil Durum Çantasında Neler Bulunmalı? 

Acil durum çantalarının içerisinde bulunması gereken temel malzemeler;

  • Fener: Afet durumunda kentlerin büyük bir kısmında elektrik kesintisi yaşanır. Afet sırasında ellerin kullanılması gerekeceğinden, çantanızda kafa feneri bulunması yararlı olacaktır.

  • Radyo: Televizyon ya da GSM gibi sistemlerde sorun yaşanabileceği için iletişim için radyodan yararlanılabilir.

  • Pil: Radyo, fener ve diğer elektronik aletler için çantada pil bulundurulması gerekir. Eriyip bozulabilecekleri için kullanılmadığı sürece piller radyo ve fener içerisinde bırakılmamalıdır. Son olarak her cihaz için kullanılabilecek sayının iki katı kadar pil çantada bulundurulmalıdır.

  • Çok amaçlı çakı: Kesme, birleştirme, vidalama ve açma gibi işlemlerde kullanabileceğiniz çok amaçlı çakılar, acil durum ya da afetlerden sonra ilk 72 saatte ihtiyaç duyulacak birçok işlemin yapılabilmesine yardımcı olacaktır.

  • İş eldiveni: Çadır kurarken, afet sonrasında yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilenirken veya herhangi başka bir işlemi yaparken ellerin zarar görmesi olasıdır. İş eldivenleri, afet sonrası yapılacak işlemler sırasında ellerin zarar görmesini engeller ve güvenle çalışılmasını sağlar.

  • Kibrit ya da çakmak: Bir şeyleri ya da kişinin bedenini ısıtmak için ateş kaynağına ihtiyacı olabilir. Böyle bir durumda kolayca ateş yakılabilmesi için çanta içerisinde kibrit ya da çakmak bulunmalıdır.

  • Toz maskesi: Deprem gibi afetlerden sonra meydana gelen yıkımlar nedeniyle kentler tozla kaplanır. Toz hem akciğerlere zarar verir hem de görüşü kısıtlar ve toplanma alanına ulaşımı zorlaştırır.

  • Düdük: Afet ya da acil durumlarda kişilerin iletişim kurması güçleşir. Özellikle ulaşım sırasında yüksek sesle bağırıp uyarı vermek yerine düdük çalmak daha az efor sarf edilmesini sağlar. Bu nedenle acil durum çantası içerisinde mutlaka düdük olmalıdır.

  • Not defteri: Bir şeyleri not etmek, önemli numaraları kaydetmek veya daha farklı bir zorunlu sebeple deftere ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca acil durum öncesinde, kullanılabilecek iletişim bilgileri bu not defterine eklenmelidir.

  • Tükenmez kalem: Not alırken zorlanmamak için çanta içerisinde tükenmez kalem bulundurulması gerekir.

  • Evrak dosyası: Pasaport, özel sağlık sigortası ve diğer kıymetli evrakı koruyabilmek için evrak dosyası çanta içerisinde bulunmalıdır.

  • İlaçlar: Düzenli olarak kullanılan ilaçların acil durum çantasında bulundurulması gerekir. Kanser, şeker, epilepsi ya da diğer kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler için çantada ilaçların yedeğinin bulundurulması özellikle önerilir.

  • Battaniye: Geceleri birçok ilimizde hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşmektedir. Bu nedenle çanta içerisinde mutlaka battaniye bulunması önerilir.

  • Kıyafet: Mevsime uygun kıyafetler çantaya eklenmelidir. Her mevsim geçişinde kıyafetler yeniden kontrol edilip değiştirilmelidir.

  • İp: Afet ya da acil durumlardan sonra çadır kurmak ve eşya taşırken malzemeleri birbirine bağlamak için ipe ihtiyaç duyulabilir. Bu nedenle çantaya mutlaka dayanıklı bir ip eklenmesi önerilir.

  • Protezler: Görme engelli bastonu gibi küçük protezler çantaya eklenmelidir. Omurilik felçliler gibi protezi daha büyük olan engel grupları için ise acil durum çantasının lokasyonuna yakın noktaya kolay taşınabilen protez modellerinin yedek olarak koyulması önerilir.

  • Yiyecek: Tok tutacak, yüksek enerji verecek, şeker dengesini bozmayacak ve fazla susatmayacak türde kuru gıdalar çantaya eklenmelidir. Yiyeceklerin en az 72 saat yetebilecek kadar olması gerekir. Ayrıca yiyeceklerin son kullanma tarihi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Son olarak, bebeği olan kişilerin mama gibi uygun gıda maddelerini bulundurması önerilir. Evcil hayvan sahipleri can dostlarının ihtiyaçlarını da unutmamalıdır.

  • Su: Çantada en az 1 litre su bulundurulmalıdır. Hatta çantada yer varsa daha da fazla su eklenebilir.

  • İlk yardım çantası: İlk 72 saatte ihtiyaç duyulabilecek her türlü ilk yardım malzemesini içerecek ufak ilk yardım çantaları, acil durum çantasının içerisine yerleştirilmelidir

Haz

05.06.2023 tarihinde Kınık Belediyesi Aquapark Sosyal Tesisleri'nde mezuniyet törenimiz çoşkuyla kutlandı.

Törenimiz Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Okul Müdürümüz Mehmet KARADUMAN'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Akabinde halk oyunları gösterisi sergilendi.

Ardından flama devir teslim töreni 12. Sınıf öğrencilerimizden 11. Sınıf öğrencilerimize teslim edildi.

Okul Birincimiz Gamze İŞSEVER'i İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer DERELİOĞLU tebrik etti ve tören pastamızın kesimi gerçekleşti.

Öğrencilerimize ait anılar ekranda yansıtıldıktan hemen sonra sınıflar anons edildi ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri kendilerine verildi.

Kınık İlçe Belediye Başkanımız Sayın Dr. Sadık DOĞRUER, mezun öğrencilerimize üzerinde isimleri yazılı saat hediye etti. 

Ve sonunda beklenen o an geldi. Tüm 12. Sınıf Öğrencilerimiz sahneye davet edildi ve 10'dan geriye doğru sayılmaya başlandı. Sayı sıfır olduğunda ise kepler havaya fırlatıldı.

Emeği ve katkıları geçen başta Kınık İlçe Belediye Başkanımız Sayın Dr. Sadık DOĞRUER'e, Okul Müdür Yardımcımız Hüseyin AYDIN'a, Biyoloji Öğretmenimiz Esma Özay AKKUŞ'a, Matematik Öğretmenimiz Şeyda KELEŞ'e, BTR Öğretmenimiz Ekrem ŞEVİK'e ve 11. Sınıf öğrencilerimize KSHSAL ailesi olarak teşekkür ediyoruz.